Horeca

In de MBO schakelgroep wordt het vakgebied horeca aangeboden. Horeca bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Er zijn wekelijks 4 theorielessen waarin de warenkennis, menuleer, receptenleer en vaktermen wordt behandeld. 
Tijdens de 6 praktijklessen per week wordt een menu gekookt. Vaktermen en warenkennis worden in de praktijk toegepast. De leerlingen leren werken met verschillende kooktechnieken. Het opmaken van het bord is belangrijk en je leert om kritisch te kijken naar het resultaat. 

Creativiteit staat hoog in het vaandel en dat je kookt wat de doelgroep lekker vindt. Soms moet je je eigen smaak naar de achtergrond schuiven, want in Nederland houdt men niet zo van veel zout en scherpe specerijen. Halverwege het traject ga je één dag per week stage lopen in een restaurant of eetcafé. Houd er rekening mee dat je misschien ook 's avonds moet werken. Tijdens de stage verdien je geen geld, maar als je goed presteert zijn meerdere restauranteigenaren toch bereid om je een vergoeding te geven of ze vragen je om voor ze in het weekend en vakanties te komen werken tegen betaling. 

In de MBO schakelgroep wordt het vakgebied horeca aangeboden. Horeca bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Er zijn wekelijks 4 theorielessen waarin de warenkennis, menuleer, receptenleer en vaktermen wordt behandeld. 
Tijdens de 6 praktijklessen per week wordt een menu gekookt. Vaktermen en warenkennis worden in de praktijk toegepast. De leerlingen leren werken met verschillende kooktechnieken. Het opmaken van het bord is belangrijk en je leert om kritisch te kijken naar het resultaat. 

Creativiteit staat hoog in het vaandel en dat je kookt wat de doelgroep lekker vindt. Soms moet je je eigen smaak naar de achtergrond schuiven, want in Nederland houdt men niet zo van veel zout en scherpe specerijen. Halverwege het traject ga je één dag per week stage lopen in een restaurant of eetcafé. Houd er rekening mee dat je misschien ook 's avonds moet werken. Tijdens de stage verdien je geen geld, maar als je goed presteert zijn meerdere restauranteigenaren toch bereid om je een vergoeding te geven of ze vragen je om voor ze in het weekend en vakanties te komen werken tegen betaling.